domingo, 3 de mayo de 2015

INFORMACIÓ BOICOT PROVES DE 3R A L’ESCOLA BRASIL


El passat dia 29 d'abril, la comissió de qualitat de l'educació de l'AFA de l'escola Brasil va organitzar una xerrada sobre  el boicot a les proves de 3.
La ponent era una de les coordinadores de la Xarxa d'Escoles Insubmises de l'escola Patronat Domenech de Gracia.

Va assistir a la xerrada un dels membres del moviment "Badalona és Mou" ( creadors de les samarretes grogues de SOS)  i 6 famílies del centre. També va ser convidada la comunitat educativa del centre a través de la seva màxima representant  però no va poder assistir.
Va ser una trobada molt interessant  ja que per primera vegada les famílies vam tenir l'oportunitat d'expressar les nostres  pors i dubtes i vam poder obtenir informació per conformar un criteri.  

Es va acordar en primer lloc  reclamar una reunió oficial entre les famílies dels cursos de 3r i la direcció i el professorat del centre.  La petició de reunió ja s'ha cursat al centre a través de correu electrònic el  passat dijous día 30 d'abril. 

En aquesta reunió que reclamem: 
* Volem que ens expliquin amb claredat en què consistirien les proves, qué dies exactament es desenvoluparien a la nostra escola ( el departament d'educació marca que siguin entre el 4 i el 15 de maig amb total autonomia dels centres per desenvolupar-les de la manera que creen convenient ) Per que serveixen? Quin és el seu objectiu? Son publiques? Son curriculars? De que assignatures ?? I totes les preguntes que  tinguem   sobre el tema per tal de disipar les nostres dubtes.

*Volem trametre  al centre la nostra disconformitat  amb aquesta primera baula de proves  que vénen imposades pel desplegament de la llei i no per que no estiguem d'acord en què  als nostres fills se'ls avaluï en sí, ja que no estem en contra de qualsevol mesura que ajudi a millorar el nivell acadèmic dels infants, per exemple aportant professorat de suport per tal que  el rendiment dels alunmes  millori i les escoles tinguin una mitja mes que bona. 

* Volem trametre que el que veritablement creiem  les families és que tal com s'està procedint des de que va  començar la crisi amb RETALLADES  constants en professorat i mitjans des del ministeri i per extensió, des del departament d'educació de la Generalitat,  ningú es creu que l'administració inverteixi en els nostres nens segons els resultats d'aquestes proves.




Fent un análisi amb la perspectiva del temps hem de dir que les retallades  en Educació  han suposat una perduda d'inversió per estudiant català del 35% en tres anys. 
En serio algú pot creure que els resultats de les proves puguin servir per millorar les necessitats dels alumnes i dels centres ? 

O pel contrari serveixen per fer rankings que penalitzaran escoles en entorns amb greus dificultats o portaría als alumnes “dolents” cap a trajectories sense sortida?  Aquestes son dos de les raons per les que volem declarar-nos Escola INSUBMISA a la LOMQE.

Estem en contra de  la  llei Wert i de la seva carrega ideológica . Volem expresar el per que és important una  resistència activa a qualsevol mesura acadèmica que esdevingui d'ella, ja que aquesta insubmissio suposa l'única arma que tenim les famílies per desenvolupar el nostre rebuig a semblant engendre legislatiu. 

Volem demanar que es tingui en compte la potestad de les famílies per salvaguardar el dret a no realitzar la prova de 3r a través d'una carta o document signat per les famílies el.laborat previ acord amb el centre. Aquest document serviría pet eximir  als nostres fills de realitzar la prova i al centre de qualsevol sanció impositiva per respectar el nostre dret.


Seguim!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario